Xerrada sobre economia solidària a la Botiga Fil per randa de Càritas

El passat dilluns dia 16 d’abril va tindre lloc la segona de les conferències sobre economia solidària organitzades per la botiga Fil Per Randa de comerç just de Càritas Diocesana de Lleida. A la tertúlia van participar Ramon Vicens, expert en finances ètiques; Joan Escolà, director d’Aspros i Josep Fernández, gerent de Troballes. Tots tres van parlar d’accions concretes per posar en marxa projectes per millorar l’economia i per aconseguir que aquesta estigui al servei de les persones.

Ramón Vicens va parlar de les finances ètiques. Joan Escola va explicar la feina dels centres especials de treball i com estan realitzant una acció molt beneficiosa en favor de les persones amb discapacitats. Per la seva banda, Josep Fernàndez, gerent de Troballes, explicar que és una empresa d’inserció. Fernández va indicar que Troballes realitza una activitat econòmica per ajudar a persones a inserir-se novament a la societat.

Els tres experts van destacar la necessitat de fer conscient als ciutadans i consumidors de la necessitat d’utilitzar aquests béns i serveis. En aquesta línia van reiterar que això anirà en el nostre benefici, ja que a poc a poc les grans companyies per no perdre clients imitaran aquestes pràctiques.

La pròxima xerrada tindrà lloc el dia 23 d’abril i tractarà de consum responsable i es donarà a conèixer el Banc del Temps. Totes les xerrades tenen lloc els dilluns d’abril i maig de 10 a 13 hores a la Botiga Fil Per Randa (Avinguda Fleming, 19, de Lleida).

img_20180416_115242 img_20180416_102205

Facebook