Troballes presenta el seu nou projecte de reciclatge de roba ‘Moda Re-‘

L’empresa d’inserció Troballes ha presentat aquesta dijous el seu nou projecte Moda Re- de recollida i reciclatge de roba de segona mà. És un projecte que té com a objectiu principal englobar i potenciar el projecte tèxtil de Càritas, a través de la creació i l’impuls de botigues de roba de segona mà i el tractament i reciclatge d’aquesta roba.

Josep Fernández, gerent de Troballes (l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Lleida), va destacar que no és el mateix fer negoci amb la roba usada que fer justícia social”. En la mateixa línia va afegir que “promovem una economia social i solidària i apostem per la inclusió i la responsabilitat donant una segona vida a la roba”.

L’empresa Troballes va recollir l’any passat 550 tones de roba i la previsió per aquest any és arribar fins a les 600 tones. Fernández va atribuir aquest increment a l’augment de la sensibilització. A la diòcesi de Lleida hi ha 125 punts de recollida i tres punts de donació i venda (botigues), a més d’una planta de transferència. Al projecte hi col·laboren 80 voluntaris i la iniciativa dóna 16 llocs de treball.

A la vegada el reciclatge de roba va estalviar l’any passat a la diòcesi 11.000 tones de CO₂ i 10.023.000 litres d’aigua.

El gerent de Troballes va destacar que Moda Re- és molt més que una marca, “és generació d’ocupació social al territori, és gestió professional i transparent i és promoció de l’economia solidària”.

Facebook