Reunió de la Xarxa Interdiocesana de Comerç Just
El passat dia 24 de novembre va tenir lloc a Madrid, a la seu de Càritas Espanyola, la reunió anual de la Xarxa Interdiocesana de Comerç Just.
Vam assistir 22 Càritas diocesanes que treballen amb el comerç just. Va ser un dia molt profitós, ja que vam poder gaudir de tres experiències de comerç just. Una va ser l’experiència de Zamora que ens va explicar com ha estat el seu primer any per donar a conèixer el seu projecte de comerç just.

Per la seva banda, Cáritas Albacete ens va explicar com estan canviant el seu projecte de comerç just, el pas de ser una botiga a ser un restaurant i implementar una escola de cuina. Per acabar vam escoltar l’experiència de Cáritas Tenerife que també han fet un canvi en la botiga per no ser solament de comerç just sinó també d’economia social i de producte de proximitat. Les tres experiències van ser molt profitoses i tots els estàvem molt contents i amb ganes que tots els canvis ajudin a canviar la manera de produir i de consumir.

Després vam tenir una conferència en la qual tècnics d’Intermón ens van explicar com es posa el preu en els productes de comerç just. I ho vam fer amb un exemple “el cafè d’Uganda”. Un descobriment per tots i totes els presents i vam quedar de fer una fitxa per poder explicar als voluntaris de comerç just.

La reunió va acabar amb informacions vàries i amb ganes de trobar-nos en l’estiu en l’escola de Càritas amb la sessió que es farà sobre l’economia social i solidària.

Facebook