Rafael Allepuz participa en la vuitena Jornada de Voluntariat Social

El passat dia 9 d’octubre va tindre lloc a la Sala de Juntes de la Universitat de Lleida de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, la vuitena Jornada de Voluntariat Social amb una ponència impartida pel Director de Càritas Diocesana de Lleida Rafael Allepuz.

La intervenció d’Allepuz va tindre per títol “El voluntariat al servei del desenvolupament integral de la societat”. El director de Càritas va explicar que el concepte de desenvolupament i va subratllar que aquest no solament és el producte nacional brut, sinó “són les capacitats i el poder de desenvolupar-les”. Va afegir que l’objectiu de les polítiques ha de ser promoure la felicitat i el benestar de les societats.

Va posar com a exemple “la immigració” i ens va afegir que són les persones que tenen més capacitats les que venen a les nostres societats.

Després, va parlar sobre els conceptes integrals en la societat. El va resumir en quins recursos econòmics tenim, el menjar, l’ensenyament, la sanitat i tots els altres serveis que té una societat.

A continuació, va dir que l’ésser humà per desenvolupar-se té com a eina pròpia el treball. Aquest treball pot ser remunerat, voluntari o domèstic. “És l’activitat humana orientada a la millora de les condicions de les persones”, va afegir.

Finalment, va parlar de per què les persones fem de voluntaris i com això millora les condicions de vida de la mateixa persona i de les persones que hi ha al voltant.

Podeu veure i escoltar tota la ponència en aquest vídeo.https://www.youtube.com/watch?v=iSaXCOMUxYY&t=74s

VIII jornada de voluntariat a Lleida

Facebook