Primer de maig a la unitat pastoral de Sta. Maria Magdalena i El Pilar.

La Delegació de Pastoral Obrera de la diòcesi de Lleida, que està formada per Salesians, Acció Catòlica Obrera (ACO) i la Fundació Jaume Rubió i Rubió van organitzar l’1 de maig a la unitat pastoral de Sta. Mª Magdalena i Pilar, amb la celebració d’una Eucaristia presidida pel Bisbe de Lleida Salvador Giménez.

El prelat va ressaltar la gran dificultat que tenen els cristians moltes vegades en defensar els drets dels treballadors i el seguiment del Crist. El Bisbe Salvador va destacar que moltes vegades aquesta vivència es torna contradictòria i es viu amb contradiccions internes i també per part d’altres persones que busquen més la interioritat de les persones.

Per altra banda, el Bisbe va ressaltar que els cristians hem d’estar compromesos amb el bé comú i que tant les associacions, els cristians com els moviments han d’estar en l’Església per promoure el bé comú.

Va ser una Eucaristia molt participada on es va llegir el manifest al llarg de la missa. Així al principi de la mateixa es va recordar les condicions de vida que viuen els treballadors avui en dia. En l’acció de perdó vam llegir les realitats que es viuen de injusticia i que hem de denunciar. I per acabar en el moment de les pregàries les propostes de compromís que hauríem de fer tots i totes els cristians i cristianes per treballar per millorar el món del treball.

Després d’acabar l’Eucaristia es va invitar a tots els presents a un esmorzar de coca i xocolata de comerç just, per compartir i viure aquest dia en què recordem als nostres companys de treball que van lluitar per unes millores en les condicions de treball i que Déu vol el respecte de la dignitat del ésser humà.

Facebook