Lliurament premi Jaume Rubió i Rubió.

El passat dia 10 d’abril ha tingut lloc l’entrega del premi Jaume Rubió i Rubió. Va ser a les 13 hores després de l’acte que ha organitzat la Universitat de Lleida i la Comissió 3.4  en el marc de la seva IV Jornada i que el seu contingut a segut  ‘El preu de la fruita, la realitat de les persones temporeres a les Terres de Ponent‘. L’entrega va tenir lloc a la Sala de Juntes de la facultat de Dret, Economia i Turisme.

Aquest premi té com a finalitat promoure l’estudi de propostes per la dignificació del treball en les terres de Lleida. D’aquesta manera els alumnes universitaris de Lleida poden gaudir d’un estímul per realitzar la seva tasca investigadora en aquests camps des de la disciplina que estiguin estudiant.

També volem recordar el nom de Mn. Jaume Rubió i Rubió que es va dedicar tota la seva vida al món obrer. Va ser impulsor dels moviments apostòlics obrers, de les classes de català en l’Escola de treball i des de les parròquies obreres de Lleida. També va col·laborar amb Càritas per la seva preocupació per les persones amb grans necessitats.

Va ser un testimoni de dedicació i vida a la classe treballadora i als pobres de les terres de Ponent. Estava molt preocupat per la dignitat dels treballadors i la millora de les condicions laborals del món del treball i que en el seu moment es va millorar molt. Ara una altra vegada els treballadors i les treballadores, a causa dels canvis tecnològics i els canvis en la legislació laboral, estan perdent drets.
Per aquest és motiu la Fundació que porta el seu nom ha impulsat aquest premi, perquè els estudiants universitaris com pròxims líders de la ciutat estiguin sensibilitzats per la millora  del món del treball

 

 

Facebook