Lliurament de diplomes del curs FILS PER A LA INSERCIÓ de la Fundació Jaume Rubió i Rubió

Fundació Jaume Rubió, com a programa d’ocupació de Caritas Diocesana de Lleida, és l’entitat responsable d’implementar projectes per al foment de la ocupació i la millora de competències formatives, dirigint-se a aquelles persones més vulnerables de la nostra societat.

En el marc de les activitats dutes a terme durant 2018, l’entitat va implementar el curs de formació ocupacional FILS PER A LA INSERCIÓ, entre els mesos de setembre i desembre passats, en el que hi van participar 7 alumnes, totes elles dones. El curs va estar finançat, de forma majoritària per la convocatòria Apoyo al Empleo, del Banc de Santander.

El lliurament de diplomes va tenir lloc el passat dimecres 16 de gener,  a la seu de Fundació Jaume Rubió, i amb la presència de les alumnes que l’han finalitzat, la docent del curs, i tècnics de l’entitat.

El curs FILS PER A LA INSERCIÓ és una iniciativa del programa d’ocupació, endegada l’any 2017, amb l’objectiu d’oferir una nova opció formativa a les persones ateses des del servei d’Itineraris d’Inserció Sociolaboral, en procés actiu de recerca de feina, i per a la millora de les seves competències sociolaborals i professionals. En aquest sentit, el temari treballat en el curs, i de caràcter eminentment pràctic, ha permès a les assistents adquirir coneixements bàsics del sector de la costura i la confecció, així com habilitats suficients per tallar, cosir, personalitzar i arranjar peces de roba, de diferents tipus i teixits. L’espai de convivència creat facilita també l’aprenentatge i desenvolupament de competències bàsiques i transversals, com l’idioma i les habilitats socials.

L’empresa d’inserció Troballes, promoguda per la pròpia Fundació Jaume Rubió, col·labora i fa possible la realització del curs. D’una banda, el curs FILS PER A LA INSERCIO es duu a terme en una de les botigues que l’empresa té a la ciutat de Lleida; d’altra banda, des de l’empresa es facilita roba i tèxtil de segona mà, matèria prima a utilitzar en el curs i amb la que es treballen diferents tècniques de confecció, personalització i adaptació de peces de roba.

Des del projecte formatiu FILS PER A LA INSERCIÓ es col·labora també amb Caritas Diocesana de Lleida. En aquesta ocasió, les alumnes del curs han participat activament en l’elaboració dels detalls de Nadal que l’entitat ha regalat al personal voluntari, consistent en un posagots de tela, així com també en la realització de fundes tèxtils per a llibretes, detall entregat a personal tècnic i responsable.

FILS PER A LA INSERCIÓ es tracta d’un projecte de continuïtat, que obté una valoració molt positiva, tant per part de les persones assistents com per part de l’entitat. El curs, doncs, permet oferir una alternativa de formació estable als/les participants, i que vincula a les 2 entitats del programa d’ocupació, Fundació Jaume Rubió i Troballes.

El proper mes de febrer de 2019 està previst iniciar un nou curs FILS PER A LA INSERCIÓ, de durada fins a maig. Aquest curs en serà ja la 4a edició, i es preveu compti també amb finançament de la convocatòria Apoyo al Empleo.

img-20190116-wa0004 img-20190116-wa0005

Facebook