“La Pobresa no és ser pobre, es pot ser pobre de moltes maneres”

La Xarxa d’Entitats Cristianes d’Acció Social i Caritativa del Bisbat de Lleida s’ha sumat, el dissabte 16 de novembre, a la celebració de la Tercera Jornada Mundial dels Pobres convocada pel Papa Francesc.

L’acte ha començat a les dotze del matí a la plaça Sant Francesc amb el testimoni d’una persona que ha viscut una situació de vulnerabilitat. “La pobresa no és ser pobre, es pot ser pobre de moltes maneres”, ha destacat Karina Fabio.

A continuació, s’ha llegit un extracte del Missatge del Papa Francesc amb motiu de la tercera Jornada dels Pobres. En aquest missatge el Papa Francesc assegura “per un dia deixem de costat les estadístiques; els pobres no són números als quals es pugui recórrer per a presumir amb obres”. La part musical ha anat a càrrec de Fer Sánchez de Ocaña i Xavier Navarro que han interpretat dues cançons. A l’acte hi ha participat el regidor de la Paeria Joan Ramon Castro.

Després, l’acte s’ha traslladat a l’interior de la parròquia de Sant Pere on ha tingut lloc una taula rodona sobre la pobresa moderada per la periodista Marta Mas. El Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha tingut unes paraules d’escalf per les entitats que treballen en l’àmbit sociocaritatiu i per les persones que pateixen situacions de pobresa.

A la taula rodona hi han participat dues persones que han estat ateses per entitats de la Xarxa d’Entitats Cristianes d’Acció Social i Caritativa, José Luis Mata i Asma Musafi. Ambdós  han agraït l’ajuda que han trobat a entitats socials.

També hi ha intervingut. Montse Sangrà, una voluntària de Salesians PES Lleida, i Manel Rodríguez, president de l’Associació de Veïns del Clot de les Granotes. Els participants a la taula han destacat que “tant de bo no fos necessari celebrar aquestes jornades”. L’acte ha acabat amb un refrigeri a la plaça Sant Francesc.

 

Facebook