Joves en Valors el programa on vol estar Càritas Diocesana de Lleida amb els joves

El programa ‘Joves en Valors’ de Càritas Diocesana de Lleida va atendre el curs passat 536 alumnes des d’Educació Infantil fins a universitaris. En cinc centres educatius es van dur a terme dues activitats d’Aprenentatge i Servei (APS) i tres xerrades sobre migració, desigualtat, sostenibilitat, drets dels infants i els drets humans.

Joves en Valors és un programa de Càritas Diocesana de Lleida que sorgeix de la necessitat d’apropar les realitats més complexes de la pobresa als més joves del nostre territori.

Per fer-ho, els tècnics de Càritas Diocesana de Lleida es reuneixen amb persones provinents dels equips de Sensibilització i de les Càritas Parroquials per poder donar una cobertura completa a allò que volem transmetre. Un pilar fonamental del nostre equip és la presència activa dels voluntaris i voluntàries, de la mateixa  manera que ho és en la totalitat de la nostra entitat.

Durant aquests darrers cursos hem creat i implementat diversos tallers i activitats d’Aprenentatge Servei que donen a conèixer i comprendre les realitats que passen al nostre voltant i a tenir-hi una actitud més tolerant, més respectuosa i, sobretot, més humana.

Joves en Valor vol ser un espai on els joves dels espais educatius – formals i no formals – prenguin protagonisme i s’empoderin perquè d’ells depèn el present i el futur de la societat.

“Treballar en aquest programa em dóna vida i em manté alerta, perquè em fa enfocar la realitat des d’una altra perspectiva”, explica Rafael de 89 anys i voluntari de Joves en Valor”.

Facebook