Jornada dels Drets dels Infants a Càritas

Avui, dia 20 de novembre, celebrem el Dia Universal dels Drets dels Infants. Les parròquies dels nostres barris i pobles són, també, uns espai de trobada amb els més petits de les nostres comunitats cristianes. Ja ho deia Jesús: “qui acull aquest infant en nom meu, m’acull a mi, i qui m’acull a mi, acull el qui m’ha enviat perquè el més petit de tots vosaltres, és el més gran”.

En el dia a dia de les Càritas Parroquials creem espais sans i de confiança perquè aquelles nenes i nens que no compten amb el suport necessari per fer les tasques de l’escola puguin trobar-lo en l’incansable tasca de les voluntàries i voluntaris de la casa.

Ara mateix el programa de reforç escolar és present a les Càritas Parroquials de la Unitat Pastoral de Santa Maria Magdalena i el Pilar i de les parròquies de Juneda i d’Alcarràs. Però no només des de Càritas es fa acció amb infància, sinó que també hi ha altres les parròquies que obren les seves portes als nens i nenes per una altra via. Amb ells, també fem comunitat i construïm ponts entre grups: n’és un gran exemple el berenar que comparteixen els infants de l’esplai i servei educatiu “La Plaça”, al Secà de Sant Pere, amb el grup de voluntàries de Verge dels Pobres, al mateix barri.

Des de Càritas volem fer-nos presents en un dia com avui, reivindicant els Drets dels Infants en aquesta jornada, però treballant en el dia a dia perquè també la resta de l’any cap dels nens i nenes dels barris i pobles de la nostra diòcesi vegin vulnerats els seus drets.

Anna Mateusels drets dels infants

 

 

Facebook