PowerPoint, Presetació d’en Jordi Sendra :
LAUDATO SI’

El dimarts dia 13 d’ IMG_20151013_194005082octubre, des del programa de Formació i Voluntariat de Càritas Diocesana de Lleida, s’ha programat una sessió sobre la nova encíclica del papa Francesc.

Van assistir un grup de 30 persones, i després d’una breu pregària inicial, el ponent, Jordi Sendra, consultor mediambiental i membre de la CVX, va realitzar una exposició clara i amb profunditat sobre el contingut i les implicacions de l’encíclica.

En el preàmbul, el papa ens parla del model de Sant Francesc d’Assis: Preocupació per la natura, justícia amb els pobres, compromís amb la societat i pau interior: en definitiva el model d’ecologia integral, que incorpora la societat humana amb les diferents cultures, comunitats i persones.

En la crida ens diu dues coses importants:

  • Que el món pot canviar, que encara hi som a temps, que hem de pensar en els joves i el seu futur i en els pobres

  • Que nosaltres tenim la capacitat de canviar les coses, que ens en toca una part i no ens en podem desentendre.

Va continuar amb l’exposició dels eixos centrals, els fets i les constatacions i les raons per al compromís cristià.

Més endavant, es van exposar els objectius, les propostes i els anhels: una ecologia integral, de la vida quotidiana, el principi del bé comú i l a justícia entre generacions.

Finalment vam resseguir el camí que proposa el papa per aconseguir aquests objectius  i vam veure quines motivacions, actituds i amb quina pedagogia podem continuar endavant.

A l’acabar hi va haver una  roda de preguntes i que ens va permetre aprofundir en les últimes pàgines de l’encíclica, en l’esperança que hem de tenir i  en la que hem d’aportar al món i a les futures generacions.

IMG_20151013_193945525

 

 

Facebook