Final de curs al Club de Lectura de la Biblioteca Joaquim Montoy d’Alcarràs

Divendres passat, els diferents grups de lectura de la biblioteca Joaquim Montoy d’Alcarràs van acabar el curs després de llegir-se la novel·la de David Cirici ‘El setè àngel’, que gira entorn al tema de les persones refugiades en el seu camí fins arribar a Europa.

Aprofitant l’argument del llibre vam convidar l’Adrià, el Mussa i la Rossita perquè ens expliquessin el seu testimoni: els dos primers, com van marxar de casa per buscar més oportunitats de les que podien trobar als seus pobles, i la Rossita com la seva família va marxar de casa durant la guerra civil espanyola per escapar d’un conflicte que, segurament, hauria trencat la família perquè el seu germà havia d’anar a lluitar al front. Una radiografia al panorama passat i present sobre la mobilitat humana a casa nostra que no va deixar ningú indiferent.

Sens dubte, va ser una tarda plena d’emocions, amb el llibre de Cirici com a fil conductor, en què vam posar-nos al lloc d’aquelles persones migrades i refugiades tant des de les pàgines de la narració com de de les paraules d’aquells qui van compartir les seves vivències i emocions.

biblio1

Facebook