PROFE VOLUNTARIAT

xerrada

 

 

El dimarts dia 10 de febrer, es va realitzar a la Seu de Càritas, la jornada de formació “EL VOLUNTARIAT:

l’equilibri entre el donar i el rebre afectes”, per la Dra. Anna Soldevila, professora de la UdL. L’assistència va ser massiva i la sala es va omplir amb la presència de més de 70 persones. La sessió es va dividir en tres parts, una pregària inicial, una ponència i un treball de grups i la posterior posada en comú.

En la xerrada es van expressar algunes característiques del voluntariat: Solidaritat, Suport, Complicitat, Emocions, Empatia, Escolta, Egoisme, etc. Es va definir el voluntari com una persona sensible, activa, dinàmica, emprenedora, responsable, que es capaç de generar vincles, etc. També es va definir l’egoisme solidari: donar pel plaer que suposa donar. L’autoestima i la coherència entre el que pensem, el que sentim, el que diem i el que fem; veure que una altra realitat es possible i actuar en conseqüència.

Per finalitzar vam parlar de les habilitats comunicatives: Empatia, Escolta, Silenci, Assertivitat, la regulació emocional, etc. Moltes d’aquestes habilitats es poden aprendre i l’equip de formació valora la possibilitat d’oferir activitats relaciónades amb aquest tema.

Facebook