El comerç just es fa present en la interparroquial del Pilar i Santa Maria Magdalena.
El passat dissabte i diumenge dia 10 i 11 de març 2018, el projecte de comerç just de la Fundació Jaume Rubió i Rubió que promociona Càritas Diocesana de Lleida, va estar present en les eucaristies de la interparroquial del Pilar i Santa M. Magdalena.
Dos membres del grup que porta a terme el projecte d’economia social i solidària i comerç just en la botiga de Fill Per Randa en l’av. Fleming, 19, van explicar al final de cada eucaristia en què consisteix el comerç just.
Els dos voluntaris van intentar lluitar contra el tòpic de què els productes de comerç just són cars. Per contra, van destacar que en l’elaboració d’aquests productes es respecten els drets dels treballadors i se’ls paga un preu just. A més, es garanteix que no hi han treballat nens i que totes les persones que han participat en el procés (homes o dones) tenen el mateix dret a cobrar el mateix pel mateix treball.
Per altra banda, els guanys obtinguts s’inverteixen a millorar les condicions de la comunitat on està instal·lada el taller i d’aquesta manera es beneficien els treballadors i tota la comunitat. Per això, comprant aquests productes estem donant vida a la comunitat i als treballadors, no és un acte de solidaritat solament sinó de fraternitat. És per això, que li diem comerç just.
Els dos voluntaris van explicar que el consum responsable comporta que tots i totes quant anem a comprar ens hem d’informar i si no hi ha informació demanar-la. D’aquesta manera podrem pressionar per tenir un mercat més social i que respecti almenys les regles i la legislació en totes les seves etapes. I d’això es beneficiaran les persones, el Medi Ambient i el producte es farà de millor manera.
Encara resta molta feina perquè el mercat sigui de comerç just.
10-principios

Facebook