Eina informàtica per millorar l’ocupabilitat dels participants en l’acollida laboral de Càritas Lleida
La Fundació Jaume Rubió i Rubió va acollir el passat 2 de juliol una sessió de ‘D’emplea +’. Es tracta d’una eina informàtica utilitzada en el programa d’acollida laboral de la Fundació JRiR per valorar diverses competències laborals transversal concretes per ajudar al participant a fer-se una autoavaluació.

D’aquesta manera ell mateix pot veure en què pot millorar d’aquestes competències bàsiques i realitzar un itinerari personalitzat per tornar a inserir-se en el mercat laboral ordinari. Entre les competències bàsiques que es treballen es troben la comunicació, les matemàtiques bàsiques, l’autoconfiança, l’autocontrol, el compliment de normes i tasques i els coneixements informàtics.

Es tracta d’una eina eficaç, ja que les persones es troba amb si mateixes i davant l’ordinador. El resultat que sorgeix al final és personal i no es pot fer trampes a un mateix. D’aquesta manera ningú jutjar des de fora i el participant és més conscient de les seves limitacions i això l’ajuda a millorar.

Per altra banda, aquesta metodologia permet als inseridors laborals de la Fundació Jaume Rubió i Rubió realitzar el diagnòstic de les competències laborals per dissenyar amb el participant el seu propi itinerari personalitzat sociolaboral per definir la recerca de feina.

img_20180626_124139 img_20180626_124145

Facebook