Curs de voluntariat a Càritas Diocesana de Lleida.

Els dies 3 i 10 de juny es va realitzar un curs de voluntariat bàsic en Càritas Diocesana de Lleida que va consistir a donar a conèixer les bases fonamentals del voluntariat. Els participants van conèixer la nova llei del voluntariat, la idea que té Càritas del que ha de ser el voluntariat. A més, van comprendre que quan som voluntaris i voluntàries prenem un compromís davant de persones que esperen de nosaltres el millor.

Hauríem de recordar el passatge del llibre del petit príncep quan la guineu busca algú que la pugui domesticar, és a dir, tenir amics. Aquesta és la tasca del voluntariat de fer amics i amigues per poder conèixer de veritat a fons a les persones i les seves necessitats.

També es diu que l’home és un ésser que té set de ser estimat. El voluntariat té aquesta funció, la d’estimar a fons a les persones que passen pel seu costat. A més, treballar de voluntari i voluntària a Càritas és estimar a l’altre com Jesús ens va estimar.

Aquesta setmana serà el dia del Corpus Christi, dia de la Caritat. Càritas recorda que necessitem persones que sàpiguen donar-se.

Facebook