Càritas Diocesana de Lleida com participant de la Comissió Diocesana d’Acollida als Refugiats (Codiar) ha organitzat aquest dimecres 20 de juny, a la plaça Paeria, la primera edició a Lleida del ‘Cercle de Silenci’. Es tracta d’una iniciativa per recordar el drama que viuen les persones forçades a deixar casa seva, amb motiu del Dia de les Persones Refugiades.

Enmig de la plaça Paeria s’hi ha col·locat un gran espelma, i al seu voltant espelmes petites recordant a totes les persones que fugen dels seus llocs d’origen. A continuació, s’ha fet la lectura d’un manifest per part d’una representant de la Codiar.

La Codiar ha destacat al manifest que “ens situem sense titubejos al costat d’aquestes persones que són testimonis de sofriment i dolor, com comprovem cada dia en escenaris com el Mediterrani, Tarifa, el Tarajal, les tanques o Síria”.

A més, l’entitat ha denunciat “aquest degoteig intolerable de situacions inhumanes posa en evidència el fracàs reiterat d’unes polítiques migratòries miops centrades en el control de fluxos i l’externalització de les fronteres”.

Per això, la Codiar ha urgit “a tots els Governs de la Unió Europea que assumeixin des d’una òptica humanista, els reptes i les oportunitats que les migracions plantegen”. I per transformar el repte de les migracions l’entitat ha proposat “acollir, protegir, promoure i integrar”.

Els ‘Cercles de silenci’ volen ser un gest pacífic permanent de denúncia davant la vulneració creixent de drets de les persones immigrants, i per ajudar a prendre consciència sobre les situacions d’extrema injustícia que molt immigrants sofreixen al món, a Europa i també a Espanya.

Lleida acollirà noves edicions del Cercle del Silenci els propers 19 d’octubre, 16 de novembre i 14 de desembre. Seran trobades per recordar a les persones refugiades i migrants.

Facebook