Celebració d’1 de Maig a la diòcesi de Lleida.

El passat 1 de maig la Parròquia de Sant Pau de la Mariola va acollir l’eucaristia organitzada per la Delegació de Pastoral Obrera, la Fundació Jaume Rubió i Rubió i l’ACO (Acció Catòlica Obrera).

El Bisbe Salvador, juntament amb diversos sacerdots de la Diòcesi, va presidir la celebració que es va solidaritzar amb la campanya de treball digne promouen entitats d’Església. Al principi de la missa dos militants van llegir el manifest que els moviments d’Església van consensuar. Al manifest va quedar palesa la situació de molts treballadors pobres i les condicions de vida laboral que s’atansen a les del segle XIX.

El Bisbe Salvador va ressaltar en la seva homilia la dificultat dels cristians en el moment de defendre els drets dels treballadors, ja que viuen entre dos corrents tal com diu Sant Agustí. Per una banda, el corrent del món que els porta a una lluita per sobreviure i que moltes vegades va en contra dels designis de Déu i per altra banda el corrent que ve del mateix evangeli que ens ajuda a participar en la creació del Regne. En aquest sentit va animar als cristians a crear espais pel diàleg i la millora de les condicions de treball dels treballadors pobres.

Va acabar l’eucaristia amb el record d’una militant que aquest any 2017 ha desaparegut com cada any es recorden als que han lluitat i que arriben a ser testimonis de l’evangeli en el món del treball.

La Delegació de Pastoral Obrera de Lleida i les altres entitats van invitar a tots i totes presents a un esmorzar de coca i xocolata.

Facebook