CECAS LLEIDA, el treball de Càritas amb les persones que tenen problemes amb les drogues

El CECAS Lleida va realitzar l’any passat 420 entrevistes, de les quals 130 han sigut a famílies. El Centre Català de Solidaritat (CECAS) és una Fundació privada sense ànim de lucre fundada l’any 1991, que es dedica a l’atenció de persones amb drogodependència, especialment aquelles que es troben en situació d’exclusió social, amb tractaments biopsicosocials i re educatius de les drogodependències considerant les patologies derivades. Amb la voluntat de cobrir tot el territori català, el CECAS disposa de centres d’atenció a Barcelona, Tarragona i Lleida. I centres d’informació a les diferents (Càritas) Diocesanes de Catalunya.

L’any passat es van realitzar 21 grups de famílies i s’han atès a 89 persones, de les quals 18 eren seguiment d’anys anteriors i 71 noves derivacions.

CECAS és un centre d’informació, valoració i tractament ambulatori per a persones amb problemes de drogodependència i/o les seves famílies, i de tractament per a persones que han acabat el programa de comunitat terapèutica i han de seguir amb la reinserció.
Des de Lleida també es fan les derivacions a les comunitats terapèutiques de Barcelona i Tarragona quan es valora que la persona necessita un recurs residencial.

Aquest any s’ha seguit realitzant el grup de famílies, de manera quinzenal i amb una durada d’una hora i quart per sessió, iniciat el mes d’octubre de 2016. “Aquest procés em serveix per entendre el problema que tinc a casa i que no tinc la culpa de què passa amb la meva parella” explica Marta 29 anys, persona atesa per CECAS.

 

9-foto-portada

Facebook