Càritas Lleida presenta el seu nou pla de formació per transformar des del compromís
La seu de Càritas Diocesana de Lleida va acollir el passat 25 de gener la presentació del Pla de Formació de l’entitat. Els tècnics i voluntàries de la Comissió de Formació han estat treballant en la renovació i actualització del pla de formació dels voluntaris i voluntàries de Càritas Diocesana de Lleida.

Els membres de la Comissió de Formació van explicar que la missió de Càritas és l’amor preferencial de la comunitat cristiana pels pobres inspirat en l’Evangeli i la Doctrina Social de l’Església. A més a més, van apostar per la promoció de la solidaritat dins de la comunitat cristiana i el desenvolupament integral d’aquestes persones que es troben en situació de precarietat. I aquesta promoció, van afegir, s’ha de fer a través del mateix missatge i vida de Jesucrist, i això ens obliga a posar-nos al dia i formar-nos per donar una resposta eficient i eficaç davant dels reptes i les noves pobreses que ens trobem cada dia.

Els membres de la Comissió de Formació van donar les línies mestres d’aquest pla, en les destaca que la formació és imprescindible tant pels voluntaris i voluntàries, com pels tècnics. A més, Càritas Diocesana té l’obligació d’oferir i exigir aquesta formació.
Els autors del Pla van incidir en què la formació és una eina per la transformació personal, social i comunitària i que aquesta formació està sustentada en el saber, en el saber fer i en saber ser.

Per això s’ha estructurat la Formació en tres àmbits Formació Bàsica, Formació especifica i formació continuada. En els tres àmbits sempre hi haurà accions en la dimensió personal, espiritual i grupal – comunitària. Els destinataris d’aquesta formació seran directius, voluntaris i voluntàries, socis, simpatitzants i tècnics de Càritas Diocesana de Lleida.

A l’acte van assistir un nombrós grup de voluntaris i voluntàries de l’entitat i es va desenvolupar amb una dinàmica d’explicació del projecte amb resums aportats pels participants a la jornadaimg-20180126-wa0003 img-20180126-wa0000 img-20180126-wa0015 img-20180126-wa0005 img_20180126_084743 img_20180126_084835

Facebook