Càritas Diocesana de Lleida i Intermón-Oxfam promouen la candidatura de Lleida com a ‘Ciutat per al Comerç Just’

Intermón-Oxfam i Càritas Diocesana de Lleida van sortit el passat dia 1 de juny 2018 al carrer per celebrar el Dia del Comerç Just. Les dues entitats han mostrat els seus productes solidaris en dues parades entre la Plaça Sant Joan i la Plaça Paeria.

Manolo Díaz, responsable de Comerç Just de Càritas Diocesana de Lleida, ha anunciat la creació d’un grup de treball per impulsar la candidatura de Lleida com a ‘Ciutat per al Comerç Just’. Es tracta d’un distintiu que s’atorga a les poblacions que promouen un model de ciutat que apropa els productes de comerç just a la ciutadania a través de les administracions, comerços, empreses i el teixit associatiu. Díaz també ha reclamat que “estem treballant perquè l’administració pública contracti productes de comerç just i economia solidària”.

Díaz ha explicat que per tindre la seguretat que els productes que consumim són de comerç just hem de cercar l’etiqueta ‘Fairtrade’. Un segell internacional que garanteix que els productes han estat elaborats en condicions de treball dignes i comprats a un preu just que dóna suport al desenvolupament sostenible de l’organització productora.

El responsable de Comerç Just de Càritas Lleida ha destacat que “fa anys que treballem pel comerç just però encara falta molt camí per fer”. “Fem una crida a un consum responsable, per comprar productes que respectin els drets humans i que no hi hagi explotació laboral”, va dir. Per la seva banda, Pilar García, responsable d’Intermón-Oxfam Lleida, va ressaltar que el comerç just “lluita contra les desiguals”.

La ciutat de Lleida té dues botigues de Comerç Just. Una d’elles és gestionada per Càritas, amb el nom de Fil per Randa, i es troba a l’avinguda Fleming. Es va obrir el passat mes de setembre, té més de 100 metres quadrats i ofereix productes provinents de l’economia solidària com aliments, artesania, joguines, cosmètics i roba. L’altra botiga, gestionada per Intermón-Oxfam es troba al carrer Comtes d’Urgell i també ofereix productes de comerç just.

Facebook