foto-fachada-de-caritas2El programa d’Acollida de Càritas Diocesana de Lleida va atendre l’any passat 550 llars (1.209 persones). Això es va traduir en 166.795 euros entregats a famílies sense recursos. A la vegada, Càritas va fer 3.941 entrevistes i 7.885 serveis.

El programa d’acollida és un dels eixos centrals de l’acció de Càritas essent la porta a l’entrada a l’entitat. Pretén promoure l’accés a tots els recursos i serveis del sistema de protecció social (sanitat, ensenyament, habitatge i serveis socials), de les persones que acudeixen als nostres serveis.

I d’aquesta manera aconseguir autonomia personal, familiar i de grup, millorar la qualitat de vida, donar resposta a les necessitats causades per situacions de dependència o de manca de recursos bàsics, promoure la participació i vetllar pels seus drets i deures.

“M’agrada molt retornar a Càritas perquè els sento com la meva família, que tan lluny tinc en aquest moment. Em sento escoltada”, explica Rashida, una persona atesa al programa d’acollida.

Facebook