Càritas Diocesana de Lleida atèn 433 demandes en materia d’estrangeria en un any

El programa d’Atenció al Fet Migratori de Càritas Diocesana de Lleida va atendre l’any passat 433 demandes relacionades amb la matèria d’estrangeria i protecció internacional. Aquest servei de Càritas Diocesana de Lleida ofereix assessorament i orientació respecte a la normativa vigent d’estrangeria i protecció internacional.

A més, pretén sensibilitzar a la societat vers la realitat migratòria a la nostra comunitat.

Aquest programa va efectuar 188 demandes d’altres qüestions legals com dret matrimonial i de família, violència masclista, penal i nacionalitat espanyola. A més, va efectuar 132 gestions administratives, acompanyaments i interposició de recursos. Va atendre 409 persones i va realitzar 579 entrevistes.

Durant l’any 2018 el programa ha desenvolupat la seva acció en tres Àrees de treball: l’Àrea d’Assessoria Jurídica a l’immigrant (AJI), l’Àrea de Sensibilització i l’Àrea de Codesenvolupament.

Un dels projectes d’aquesta àrea són les tertúlies entre voluntaris i voluntàries de Càritas i persones migrades. Una de les voluntàries d’aquestes tertúlies és Joana, que ens explica que “a les tertúlies he conegut molta gent de fora i m’he fet més oberta i tolerant, m’han fet entendre situacions i aprendre de tothom. No es tracta de canviar ni fer canviar les persones: només cal acceptar-nos i respectar-nos tal com som”.

Des de Càritas Diocesana de Lleida considerem que el seguiment a Jesucrist ens planteja, entre altres reptes, tenir confiança en l’altre, obrir casa nostra i acompanyar per viure junts un camí que ens ajuda a tots i totes a madura i a ser millors, com diu la campanya de Càritas Internacional “Compartint el viatge”.

 

Facebook