Càritas Diocesana de Lleida ajuda a trobar feina a 492 persones al seu programa d’Acollida Laboral

El programa d’Acollida Laboral de Càritas va atendre 492 persones l’any passat. Aquest servei presenta xifres de continuïtat amb major presència femenina (320 dones i 172 homes). Les persones d’origen immigrant, i les majors de 35 anys també han estat majoritàries. S’han rebut 303 sol·licituds, i més del 50% provenen de persones a iniciativa pròpia. En segon lloc, amb prop del 20%, trobem les sol·licituds d’altres programes de l’entitat.

L’any 2018, s’han ofert quatre cursos de formació per a l’ocupació. I els 38 alumnes que hi ha participat, han realitzat pràctiques no laborals en empresa.

El programa d’Acollida Laboral de Càritas Diocesana de Lleida el porta a terme la Fundació Jaume Rubió, que centra la seva activitat en el desenvolupament d’accions per a la millora de l’ocupabilitat i el foment de la inserció sociolaboral. El col·lectiu destinatari de la seva acció són les persones que, en la diòcesi de Lleida, es troben en situació de vulnerabilitat i/o risc d’exclusió social. L’eix central del programa són els Itineraris Personalitzats d’Inserció Sociolaboral, i inclouen activitats d’acollida, orientació, formació i acompanyament.

“Gràcies a Càritas he tornat a confiar en mi mateix. Han estat un punt de suport molt important a la meva vida, m’han ajudat a trobar feina, a retrobar-me amb mi mateix i a aconseguir independència econòmica, a més de conèixer gent magnífica” explica W. Darío, de 36 anys, que ha trobat feina a través del programa d’ocupació de Càritas”.

Facebook