Desfilada de Troballes
El passat divendres 27 d’abril va tenir lloc la desfilada anual que organitza Troballes per donar a conèixer la feina que l’empresa d’inserció realitza amb la roba de segona mà que els ciutadans de Lleida donen a través dels contenidors, botigues o del servei de recollida de roba a domicili. Aquest any la desfilada va tindre lloc a la plaça de Sant Josep, davant de l’església de Sant Llorenç.

A més de tractar la roba en el magatzem de Troballes on la triem per la seva posterior recuperació i reciclatge, aquest projecte també té la seva acció social. De fet, gràcies a la roba donada Troballes pot recuperar també persones i acompanyar-les durant un procés a inserir-se novament al món del treball normalitzat.

Aquesta acció està emmarcada en el projecte general que es porta des de Càritas Espanyola en el seu programa “Fundación RE-” que té com a finalitat de gestionar tota la roba en l’àmbit estatal respectant el medi ambient i recuperar persones per la integració en el món laboral ordinari que és la feina per la qual es crea aquest projecte.
La desfilada va ser possible gràcies al treball en xarxa d’entitats de la ciutat de Lleida que cadascuna a posat els seus valors en comú perquè es pugui realitzar.

D’aquesta manera, els alumnes de Patronatge i Moda de l‘IES Guindàvols van convertir peces de roba vella en una altra de nova. Per la seva banda, els alumnes del cicle formatiu d’imatge personal de l’IES Torre Vicens van fer uns grans pentinats i el maquillatge a les models.

L’acadèmia de Models Magda Simó van ser les encarregades de lluir les meravelloses creacions realitzades amb la roba de segona mà. Per la seva banda, el Col·legi Episcopal, a través dels alumnes del Batxillerat Artístics van realitzar el cartell per comunicar als ciutadans de Lleida aquesta desfilada. A la vegada, perquè quedés constància l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol va realitzar les fotografies de la desfilada.

Facebook